Foto: babkamt
Nechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu. Tak som ku kačke spravila žemľovú.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som dala na 5 rohlíkov , 10 pl polohrubej múky , 5 vajec , jeden kypriaci prášok , petržlenová vňať , soľ, a asi 1,5 dcl mlieka a 50 ml oleja. Rohlíky som pokrájala na kocky.
-
2
Tu je vidieť ako som pridala kypriaci prášok.
-
3
Vymiešala som riedke cestíčko. Ešte som pridala asi 50 ml vody. Do toho som pridala nakrájané staršie pečivo. Aspoň nevyšlo nazmar. Hoci ináč by som ho nechala uschnúť s potom by som ho použila na strúhanku.
-
4
Pripravila som si bábovkovú formu. Tá mi padla do očí , keď som zo skrinky vyberala pekáče na kačicu.
-
5
Formu som vymastila husacou masťou.
-
6
Vložila som do formy zarobené cesto na knedľu.
-
7
Vzala som väčší hrniec , naliala som doňho asi liter vody. Vložila som bábovkovú formu. Od bodu varu vody som knedľu varila 20 minút pod pokrievkou.
-
8
Nastrúhala som si červenú kapustu.
-
9
Tu je pripravená plnená kačka na pečenie.
-
10
Kačku som najprv piekla prikrytú druhým plechom asi 2,5 hodiny na 180 stupňoch.
-
11
Potom som ju nechala sčerveňať - opiecť do chrumka kožku , hoci ju z nás nikto nepapá.Tu je už upečená.
-
12
A zase moja strá písanka .......
výborne.Ja si to uložím,A Chytil ma v tom aj ten prášok do pečiva
Ďakujem