Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Túto knedľu som robila k bravčovému zaprávanemu. Je výborná. Slanina jej dodá výbornú chuť. Ďalšou výhodou je rýchla príprava.

15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Staršie rožky som pokrájala na kocky.
  2. Tiež som si pokrájala 2 stredné cibule a aj slaninu.
  3. Na oleji som do sklovita opiekla cibuľu, potom som k nej pridala slaninu. Krásne to rozvoniavala po kuchyni. Nechala som to trochu vychladnúť. Potom som k cibuli pridala veľa petržlenovej vňati.
  4. K dvom vajíčkam som pridala aj bielko , ktoré mi zostalo z varenia mäsa. Bielka by sa mali zvlášť vyšľahať. Ja som si však robotu uľahčila. Vajíčka som rozmiešala v mlieku a naliala som ich na nakrájané pečivo. Všetko som osolila ,okorenila , pridala som nastrúhaný muškátový orech. Rožky som zaliala mliekom s vajíčkami , pridala som cibuľu so slaninou. Dobre som masu premiešala. Nechala som ju chvíľu odstáť.Ak sa vám zdá masa riedka , stačí je zahustiť 1 pl hrubej múky.
  5. Z masy som vyformovala knedle veľkosti tenisovej loptičky.
  6. Knedle som varila vo vriacej osolenej vode asi 15 minúť.
  7. Podávala som ju s bravčovým zaprávaným.