Zemiaky na kyslo

Zemiaky na kyslo trochu inak

Autor receptu: seaton

Neviem či už je takýto recept na internete, ale moja mama občas varila tkéto zemiaky na kyslo.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme. Pridáme smotanu, mlieko. V prípade, že je veľa vody zlejeme. Pridáme koreniny, ocot, v prípade potreby zahustíme zem. škrobom. Do hotového prívarku zamiešame na drobno nakrájanú cibuľu, vajíčka uvarené na tvrdo. Pred tým ich pokrájame na kocky. Klobásu si nakrájame na kocky alebo kolieska a na chvíľu hodíme na panvicu opiecť. Pustí šťavu a môžeme pridať k zemiakom. Môže byť aj slanina namiesto klobásy. Všetko spolu zmiešame. Kto nemá rád surovu cibuľu, nech ju hodí na chvíľu ku klobáse na panvicu. Konzumujeme s chlebom alebo pečivom.