Zemiakovo - mrkvové knedličky s holandskou omáčkou fotorecept
Foto: zirafninka1
Holandská omáčka je delikatesa, ktorá výborne chutí aj napríklad s mrkvovými knedličkami.
Suroviny
Knedlíčky: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
70 - 100 g |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
3 ks |
|
100 ml, (polovicu môžeme nahradiť bielym vínom) |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, očistíme a nastrúhame na jemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame k zemiakom. Do misy pridáme múku. Pridávame postupne, podľa potreby.
-
2
K surovinám pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spracujeme cesto.
-
3
Z cesta formujeme navlhčenými rukami knedličky. Varíme ich v osolenej vode. Vyberáme hneď ako vyplávajú na povrch.
-
4
Pripravíme si suroviny na omáčku.
-
5
Žĺtka rozšľaháme metličkou a prilievame k ním vývar, prípadne vývar a biele víno. V ďalšom hrnci si pripravíme vodný kúpeľ. Nádobu so žĺtkami vložíme do hrnca s vodným kúpeľom a šľaháme cca 2 - 3 min. Omáčka mierne zhustne. Ihneď zložíme z vodného kúpeľa.
-
6
K omáčke pomaly zašľaháme tekuté prepustené maslo.
-
7
Na záver omáčku dochutíme soľou, bielym korením a citrónovou šťavou. Knedličky podávame s holandskou omáčkou.
Diskusia k receptu