Zemiakovo - mrkvové knedličky s holandskou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Holandská omáčka je delikatesa, ktorá výborne chutí aj napríklad s mrkvovými knedličkami.
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, očistíme a nastrúhame na jemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame k zemiakom. Do misy pridáme múku. Pridávame postupne, podľa potreby.
- K surovinám pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spracujeme cesto.
- Z cesta formujeme navlhčenými rukami knedličky. Varíme ich v osolenej vode. Vyberáme hneď ako vyplávajú na povrch.
- Pripravíme si suroviny na omáčku.
- Žĺtka rozšľaháme metličkou a prilievame k ním vývar, prípadne vývar a biele víno. V ďalšom hrnci si pripravíme vodný kúpeľ. Nádobu so žĺtkami vložíme do hrnca s vodným kúpeľom a šľaháme cca 2 - 3 min. Omáčka mierne zhustne. Ihneď zložíme z vodného kúpeľa.
- K omáčke pomaly zašľaháme tekuté prepustené maslo.
- Na záver omáčku dochutíme soľou, bielym korením a citrónovou šťavou. Knedličky podávame s holandskou omáčkou.