Zemiakovo - mrkvové knedličky s holandskou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Holandská omáčka je delikatesa, ktorá výborne chutí aj napríklad s mrkvovými knedličkami.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, očistíme a nastrúhame na jemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame k zemiakom. Do misy pridáme múku. Pridávame postupne, podľa potreby.
  2. K surovinám pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spracujeme cesto.
  3. Z cesta formujeme navlhčenými rukami knedličky. Varíme ich v osolenej vode. Vyberáme hneď ako vyplávajú na povrch.
  4. Pripravíme si suroviny na omáčku.
  5. Žĺtka rozšľaháme metličkou a prilievame k ním vývar, prípadne vývar a biele víno. V ďalšom hrnci si pripravíme vodný kúpeľ. Nádobu so žĺtkami vložíme do hrnca s vodným kúpeľom a šľaháme cca 2 - 3 min. Omáčka mierne zhustne. Ihneď zložíme z vodného kúpeľa.
  6. K omáčke pomaly zašľaháme tekuté prepustené maslo.
  7. Na záver omáčku dochutíme soľou, bielym korením a citrónovou šťavou. Knedličky podávame s holandskou omáčkou.