Gnocchi s bryndzovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom videorecept
V tomto recepte vám ukážeme ďalšiu chutnú kombináciu klasických surovín. Navyše pri príprave domácich cestovín vám môžu pomôcť aj malí pomocníci.
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
Zemiakové gnocchi: | |
1 kg (uvarené v šupke) |
|
150-200 g |
|
2 ks |
|
Omáčka: | |
400 g mrazený |
|
250 g |
|
100 ml |
|
5-6 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
600 g |
|
Postup
-
1
Zemiakové gnocchi: Do misy nastrúhame alebo prelisujeme v šupke uvarené a následne očistené zemiaky. Pridáme vajcia, múku a vypracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť.
- 2
Na pomúčenej doske cesto spracujeme. Z cesta po častiach vyšúľame dlhé hrubšie šúľky, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vytvarujeme gnocchi. Varíme v osolenej vriacej vode, pokiaľ nevyplávajú na vrch.
- 3
Bryndzovo-špenátová omáčka: Na panvici s trochou oleja orestujeme nakrájaný cesnak a pridáme špenát. Podlejeme smotanou na šľahanie, pridáme bryndzu. Keď sa bryndza rozpustí, omáčku dochutíme soľou a korením.
- 4
Kuracie mäso nakrájame na rezance. Na panvici s trochou oleja ho orestujeme, osolíme a okoreníme.
- 5
Gnocchi podávame s bryndzovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom.
Tiež zemiakové gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu