Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, dnes 06:00

Premeňte obyčajné uvarené zemiaky v šupke na chrumkavú pochúťku. My sme túto netradičnú pizzu doplnili bryndzou, údeným lososom a rukolou.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks ( uvarené v šupke)
50 g strúhaný
150 g
 čerstvý
1/2 ks
150 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Uvarené vychladené celé zemiaky v šupke roztlačíme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Posypeme ich strúhaným parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.

  2. 2

    Medzitým v mise zmiešame bryndzu s trochou nadrobno nakrájaného kôpru, dochutíme citrónovou šťavou a korením.

  3. 3

    Na upečený zemiakový základ natrieme ochutenú bryndzu, obložíme kúskami údeného lososa podľa chuti, nakrájanou červenou cibuľou, posypeme rukolou a ešte teplé hneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia