Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu.
- Zeleninu umyjeme, papriku nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu na štvrtiny, baklažán a cukinu na kolieska. Tvrdšie druhy zeleniny krájame na menšie kúsky, aby boli hotové spolu s mäkšími. Všetko striedavo ponapichujeme na
špízy, potrieme olejom a necháme chvíľu odstáť.
- Dáme na gril a opekáme zo všetkých strán. Počas opekania potierame olejom.
- Okrem vody a solamylu všetky suroviny pomiešame v malom hrnci. Na miernom ohni krátko povaríme, a na koniec pridáme solamyl rozmiešaný vode. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame k špízom.
|