Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu.
  2. Zeleninu umyjeme, papriku nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu na štvrtiny, baklažán a cukinu na kolieska. Tvrdšie druhy zeleniny krájame na menšie kúsky, aby boli hotové spolu s mäkšími. Všetko striedavo ponapichujeme na špízy, potrieme olejom a necháme chvíľu odstáť.
  3. Dáme na gril a opekáme zo všetkých strán. Počas opekania potierame olejom.
  4. Okrem vody a solamylu všetky suroviny pomiešame v malom hrnci. Na miernom ohni krátko povaríme, a na koniec pridáme solamyl rozmiešaný vode. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame k špízom.