Zeleninové karí

Zeleninové karí s jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách.* Základom je vybrať si dobrú ryžu - v tomto prípade sa ideálne hodí ryža SOS Jasmine. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zeleninové karí s jazmínovou ryžou.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv uvarte jazmínovú ryžu v dvojnásobnom množstve vody. Varte pod pokrievkou, kým sa všetka voda nevyvarí.
  2. Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Pridajte karí korenie, arašidy a krátko orestujte. Potom pridajte nakrájanú cuketu a brokolicu, hrášok a cícer a zalejte kokosovým mliekom a zeleninovým vývarom.
  3. Nechaj variť 20 minút, nakoniec pridajte špenát a nechajte ho zavädnúť. Niekoľko naberačiek potom môžete odobrať, rozmixovať a vrátiť do hrnca, aby sa karí zahustilo.
  4. Počas toho tofu nakrájajte a opečte na panvici do zlatista.
  5. Podávajte všetko spolu - ryžu s karí a ozdobte opečeným tofu.