Zeleninové karí
Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách.* Základom je vybrať si dobrú ryžu - v tomto prípade sa ideálne hodí ryža SOS Jasmine. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zeleninové karí s
jazmínovou ryžou.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv uvarte jazmínovú ryžu v dvojnásobnom množstve vody. Varte pod pokrievkou, kým sa všetka voda nevyvarí.
- Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Pridajte karí korenie, arašidy a krátko orestujte. Potom pridajte nakrájanú cuketu a brokolicu, hrášok a cícer a zalejte kokosovým mliekom a zeleninovým vývarom.
- Nechaj variť 20 minút, nakoniec pridajte špenát a nechajte ho zavädnúť. Niekoľko naberačiek potom môžete odobrať, rozmixovať a vrátiť do hrnca, aby sa karí zahustilo.
- Počas toho tofu nakrájajte a opečte na panvici do zlatista.
- Podávajte všetko spolu - ryžu s karí a ozdobte opečeným tofu.