Zeleninové akože lasagne

afataga - fotkaafataga, 19. novembra 2011
Zeleninové akože lasagne
Foto: afataga

Obyčajne toto jedlo robievam z mletého bravčového masa, ale kedže sme sa cez týždeň masa trochu prejedli, vymyslela som zeleninovú verziu a bolo Zobraziť celý popisObyčajne toto jedlo robievam z mletého bravčového masa, ale kedže sme sa cez týždeň masa trochu prejedli, vymyslela som zeleninovú verziu a bolo to výborné.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
2 ks
500 g
1 konzerva stredná
2 ks
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Postup som nefotila, lebo som nevedela, že to sem dám, ale je to jednoduché. Na troške oleja vo veľkej panvici podusíme nakrájanú cuketu do polomaka, pridáme soľ, korenie, čili, kto nechce nemusí a vňať, pridáme šampióny nakrájané na plátky a po chvíli pridáme pretlak. Náplň je hotová.

  2. 2

    Palacinky si buď urobíme podľa vlastného osvedčeného receptu, alebo kúpime hotové v Metre :-) ako to robím ja. Palacinky prekrojíme na polovice, aby nám lepšie pokryli dno a vrstvíme: palacinky, plnka, postrúhaný syr. Navrch by mal ísť syr, zalejeme šľahačkou a pečieme na 180° asi 45 min. Na reze to vyzerá takto:

    Zeleninové akože lasagne - obrázok 2
  3. 3

    Alebo takto:

    Zeleninové akože lasagne - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Lasagne musia byť výborné aj so zeleninkou.
tinca
chutná bezmäsitá verzia, občas robím pravé lasagne. Ale minule som kúpila hotové komplet s mäsom aj syrom chladené v Lídli, hoci neholdujem polotovarom, ale boli výborné.
kikkus
aký super nápad - z palaciniek. Lasagne milujem aj mäsovú verziu, ale zeleninovú ešte viac
olinka12
No výborný nápad ja si lasagne robím doma ale s palacinkami nebude toľko práce. Ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia