Zeleninová polievka
Zeleninová polievka s ryžou
Autor receptu: ryzasos
Polievka plná zeleniny doplnená ryžou SOS Long, ktorá z nej robí sýtejšie jedlo.* Táto polievka je skvelým spôsobom, ako dostať
viac zeleniny do jedálnička.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvy a zemiak ošúpte a nakrájajte na rovnomerné malé kúsky. Papriku umyte a spolu s cibuľou nakrájajte na jemné pásiky.
- Cuketu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Šampiňóny, cesnak a fazuľku nakrájajte na malé kúsky.
- Vo veľkom hrnci zohrejte na strednom ohni kvapku extra panenského olivového oleja. Pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu, smažte ich, kým nie sú zlaté a voňavé.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a červenú papriku, miešajte, kým sa obalia olejom a nezačnú mäknúť. Varte niekoľko minút, kým okraje papriky nezačnú mierne hnednúť.
- Pridajte cuketu a pokračujte v miešaní, kým neuvoľní časť vody a nespojí sa so zvyškom ingrediencií. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a varte, kým nezredukujú svoju veľkosť a nepustia svoju chuť. Potom pridajte zemiaky a zelené fazuľky a jemne premiešajte, aby sa obalili šťavou z omáčky.
- Nakoniec pridajte nastrúhané paradajky a nechajte pár minút povariť, aby sa znížila ich kyslosť a stali sa hustým a voňavým základom pre polievku.
- Keď je zelenina dobre orestovaná a paradajky mierne zredukované, pridajte soľ a štipku čierneho korenia podľa chuti. Pridajte sladkú papriku a premiešajte, aby sa prepojila so šťavou bez pripálenia a zabránila tomu, aby získala horkú chuť.
- Potom zeleninu zalejte horúcim vývarom a dobre premiešajte, aby suroviny nasiakli tekutinou. Pridajte bobkový list, ktorý polievke dodá jemnú a charakteristickú vôňu.
- Nechajte zovrieť a potom znížte teplotu na stredne nízku, aby sa chute pomaly integrovali a zelenina sa pred pridaním ryže uvarila na dokonalú štruktúru.
- Pridajte ryžu SOS a jemne premiešajte, aby sa rovnomerne rozložila. Varte na strednom ohni 14-16 minút, uistite sa, že ryža je uvarená a zelenina si zachová svoju textúru.
- Keď je ryža uvarená a vývar nadobudne krémovú konzistenciu, odstavte z ohňa. Pred podávaním nechajte pár minút postáť, aby sa chute usadili.
- Podávajte posypané pažítkou.