Bezlepková pizza
Bezlepková pizza

Zdravšia nízkosacharidová pizza bez múky a lepku s brokolicovo-syrovým cestom videorecept

mukimarian - fotkamukimarian, 31. augusta 2017

"Pizza" bez múky a lepku. Brokolicovo-syrové cesto chutí perfektne. Ak chceš obmedziť sacharidy, tak toto je ta správna voľba, vhodná aj do keto-diéty. Kľudne Zobraziť celý popis"Pizza" bez múky a lepku. Brokolicovo-syrové cesto chutí perfektne. Ak chceš obmedziť sacharidy, tak toto je ta správna voľba, vhodná aj do keto-diéty. Kľudne si môžeš pridať kuracie mäso, akýkoľvek syr, kreativite sa medze nekladú.

2-3
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C
Zdravšia nízkosacharidová pizza bez múky a lepku s brokolicovo-syrovým cestom (videorecept)
Foto: Mukimarian

Suroviny

Cesto:
1 ks
250 g
3 ks
Obloha:
200 g
100 g
150 g
100 g
125 g
Paradajková omáčka:
120 ml




Postup

  1. 1

    Celý recept si môžeš čeknúť tu: Kludne daj lajk na YTB ak sa ti videjko páči. https://youtu.be/3nYwzgSN96c

Diskusia k receptu

staflik
Toto je všetko, len nie pizza. Ale možno po konzumácii rastú mužskému pokoleniu copíky.
katka78
@Slavka2012 (31.8.2017 20:58) Tu kde-kto nazýva svoje jedlá "zdravými" a keď čítam ich zloženie, alebo postupy, tak mi stavajú vlasy dupkom. Najhoršie je, že mnoho ľudí tomu z neznalosti uverí a myslia si, že sa takými jedlami môžu hocikedy dosýta nadžgávať. Pritom pre potreby špecifického typu stravovania stačí označenie nízkotučný, nízkokalorický, nízkosacharidový atď.- ak sa použijú vhodne. Označenie "zdravý" je veľmi veľmi zavádzajúce. Tento recept je toho "krásnym" príkladom.
mirop
sranda jak si ludia myslia, ze ked je nieco bez lepku, je to automaticky zdrave, paradoxne prave preto to zdrave vobec byt nemusi
mukimarian
@Slavka2012 (31.8.2017 20:58)

No kazdy ma svoje presvedcenie, a podla mna zivocisne bielkoviny + zdrave tuky, nizkosacharidove+ dostatok vlakniny je zdrave, "zdravsie". Ale ja vam vas nazor neberiem. Tato pizza je pre inspiraciu pre niekoho, kto hlada zmenu, a kto tolko sacharidov napriklad nemoze, alebo neche. Krasny den
mukimarian
@Katka78 (31.8.2017 22:55)

Katka a o znalostiach a neznalostiach by som radsej nehovoril, nepoznate ma a neviete nic o mojich tvrdeniach, Mne prevazne low carb vyhovuje a citim sa potom fantasticky, mam plno energie, a ked zjem takuto pizzu a mukovu pizzu, rozdiel je 100 % iny, co sa tyka toho ak osa citim a verim , ze mnoho ludi by sa zomnou stotoznilo. A tk mi povedzte co je vasa predstava o zdravom? Ja si rad bypocujem. A je dotahovat sa tu za jedno slovicko, ci uz zdrave alebo zmenim to na zdravsie, lebo to urcite je. A ano ked porovnam mukovu, plno sacharidovu, lepkovu pizzu s tou co je plna vlakniny tak ta zdrava v mojich ociach je, lebo topping na oboch bude rovnaky.
bubaya
Kedysi bolo zdrave jedine mäso, zvlast po vojne bolo zdrojom sily, zdravia, vitality. Potom prisli bluznivi vegetariani, ktori povedali ze maso je fuj a ze treba jest sacharidy. K nim sa pridruzila silna skupina lekarov, ktori nam vytvorili potravinovu pyramidu. A ked ti lekari zistili, ze vsetci, ktori tlacili do hlavy len sacharidy, maju na stare kolena diabetes mellitus, tak zas obratili pyramidu nahor a povedali ze bielkoviny, to je vono. Len pre informaciu, ak je nieco bez psenicnej a inej muky, tak je to automaticky aj bez LEPKU. Ak je nieco bez lepku, tak to nemusi byt nizkosacharidove, lebo bezlepkova muka je samy skrob, este horsia ako psenicna. A nie kazdy ma celiakiu, niekto ma napriklad alergiu na psenicnu bielkovinu a preto nepouziva muku.
slawi
Pre mna bezlepkacku je tento recept velmi zaujimavy.
Bohuzial ani bezlepkova muka nie je pre moj traviaci system najlepsia lebo ako pise Bubaya je plna rozlicnych skrobov.
Urcite vyskusam :)
katka78
@Mukimarian (1.9.2017 08:05) máš pravdu, nepoznám ťa a netuším, aké sú v tomto smere tvoje znalosti, aj keď tvoje slová mnoho napovedajú. Každopádne tou neznalosťou som poukazovala na ľudí, ktorí si tvoj recept prečítajú, vo výžive sa možno až tak neorientujú a ľahko nadobudnú presvedčenie, že takéto jedlo je zdravé a môžu si ho dopriavať neobmedzene, veď je zdravé = zdraviu osožné. Tvoje jedlo môže byť nízkosacharidové, podľa voľby syra a "obloženia" možno aj menej kalorické, tvoje "cesto" môže byť oproti kysnutému ľahšie stráviteľné atď. ale to ešte nevyhnutne neznamená, že je aj ZDRAVÉ.
Mimochodom, podobnú "pizzu" robievam z karfiolu a nemám nič proti "tvojej low carb" strave, sama som zhruba pol roka blízkej osobe kvôli zdravotným problémom pripravovala jedlá podľa nízkosacharidovej diéty, ale nikdy by som ich nenazvala zdravými všeobecne, lebo také nemusia byť. Sú len orientované na určitú zložku potravy (na elimináciu sacharidov), ale to z nich nerobí automaticky jedlá zdravé. Jednoducho to, že je niečo nízkosacharidové, nízkotučné, bezmúčne, bezlepkové atď. z neho nerobí "zdravé" v tom je celá pointa. Nie je to o doťahovaní sa za slovo, ale o nazývaní vecí pravým menom a zodpovednosti voči tým, ktorí recept použijú.
katka78
@Slawi (1.9.2017 20:45) jasné, pretože tie bežné bezlepkové zmesi (schär, promix atď.) sú väčšinou vyrobené z kukuričného, alebo zemiakového škrobu, ryže atď. Našťastie majú bezlepkáči aj iné alternatívy :-)
kecupicek
Neviem, prečo toto jedlo voláte pizza, my takéto placky na panvici voláme zeleninový hamendegs- po slovensky hemendex.používam namiesto brokolice papriku a cibuľu. Pokiaľ som pozorne čítala, tak žiadnu slaninu ani tučné syry nemajú diabetici jesť. Raz za čas si výnimočne iste niečo podobné dajú, veď kto by odolal. Poznám mnohých lekárov- mužov, ktorí vodu kážu a víno pijú.
aischa
Skvely recept, je to zas o necem jinem, misto moucneho zakladu je tam zelenina s vajickami a syrem, no proc ne, je to o tom, ze muzeme vyzkouset neco jineho, a muze to vyzkouset kdokoliv, lepek - nelepek, zdravy - nezdravy, nebo takovy - makovy tady nehraje roli, je to o receptu, a tento je svym zpusobem vyjimecny, obcas mame chut na pizzu a nechce se nam zadelavat testo, nebo se citime nafoukli a chteli by jsme neco lehciho, a tady to mame ! Takze nechapu kritiky, anebo mirne receno slovickareni, to prenechejme politikum. Je to recept ? Je ! Vypada jedle ? Vypada ! Je zajimavy ? Je ! Tak se prosim bavme jenom o tom, at uz autor to nazval jakkoliv ;-)
mukimarian
@Aischa (3.9.2017 23:35)

Dakujem krasne za komentar, ano presne si to zhrnula, lepsie by som to ani nepovedal, ano je to o experimentovani a skusani, aspon v mojom pripade, ja rad skusam nove veci, aj ked nie vzdy to dopadne ako by som chcel :D
simi711
Výborný recept, ďakujem. Stravujem sa Low carb a presne toto mi vyhovuje. Nechápem, prečo niektorí ľudia hneď odsúdila niečo, čo nepoznajú. Pre mňa je stravovanie Low carb veľkým zdravotným prínosom a to nielen v udržiavaní si svojej hmotnosti, ale aj celkového zdravia. Veľké ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia