Závin plnený „tapenade“

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
120-180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso odblaníme, odrezky z mäsa orestujeme spolu s koreňovou zeleninou, bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme pretlak, opražíme a zalejeme bielym vínom a vodou. Varíme asi 2 – 3 hodiny, scedíme a dochutíme, prípadne zahustíme solamylom.
  2. Pripravené mäso naplníme tapenádou z nadrobno nasekaných a na oleji opečených olív, kapár, cibule a dijonskej horčice. Necháme odstáť v chladničke. Baklažán ošúpeme, narežeme na väčšie kocky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre prikrytý alobalom 45 minút na 170 °C. Zemiaky ošúpeme a varíme ako na kašu.
  3. Naplnené mäso opečieme zo všetkých strán, okoreníme a dopečieme v rúre cca 10 minút pri 170 °C. Upečený baklažán zmixujeme na kašu, dochutíme soľou, korením a tymianom. Zjemníme smotanou. Zo zemiakov pripravíme klasickú zemiakovú kašu s pridaním nastrúhaného syra. Mäso narežeme, prelejeme omáčkou a podávame s variáciou zemiakovej a baklažánovej kaše.