Ratatouille

Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept)

Autor receptu: mrnousik

Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase.* Doteraz nebolo veľa času, ale tak postupne sa s Vami podelím o receptíky, ktoré mi náramne chutili a myslím, že každý, kto má doma gril si ich môže spraviť na vzduchu :) Včera som robila ratatouille, na ktoré som mala chuť už dva dni a poviem Vám, že zaúdenie olivovým drevom mu neskutočne pristalo :)

3
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na začiatok si všetko pekne pokrájame na plátočky ešte pred rozpálením grilu :)
  2. Na liatine nad priamym plameňom na masti osmažíme cibuľku a trstinový cukor (môže, nemusí byť). Pridáme lúpané paradajky vo vlastnej šťave (mne sa najviac osvedčili San Manzano) a pod liatinu dáme deflektor a varíme už nepriamo v grile vyhriatom na 200 stupňov.
  3. Pridáme petržlenovú vňať, bazalku, soľ, čierne korenie a cesnak.
  4. Po asi 7 minútach bublania začneme ukladať natesno a na striedačku zeleninu.
  5. A pečieme v grile na 200 stupňov na dyme z olivového dreva asi 35 minút. Potom nakrájame feta syr a pozapichujeme ho medzi zeleninku a aj položíme na vrch. Necháme zapiecť ešte ďalších 15-20 minút na 200 stupňov.
  6. Ako prílohu odporúčam bagetku - ja som si pred pečením urobila malý bochníček múka hladká - mlieko - soľ - sušená drvená rajčina - sušené droždie ( 64 % hydratácia). Hodila som bagetky na gril a využila zbytkové teplo :)
  7. Prajem Vám príjemné leto a veľa chutných jedál z grilu, priatelia :)