Ratatouille
Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept)
Autor receptu: mrnousik
Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na
keramickom grile na terase.* Doteraz nebolo veľa času, ale tak postupne sa s Vami podelím o receptíky, ktoré mi náramne chutili
a myslím, že každý, kto má doma gril si ich môže spraviť na vzduchu :) Včera som robila ratatouille, na ktoré som mala chuť už
dva dni a poviem Vám, že zaúdenie olivovým drevom mu neskutočne pristalo :)
3 porcie |
60 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Na začiatok si všetko pekne pokrájame na plátočky ešte pred rozpálením grilu :)
- Na liatine nad priamym plameňom na masti osmažíme cibuľku a trstinový cukor (môže, nemusí byť). Pridáme lúpané paradajky vo vlastnej šťave (mne sa najviac osvedčili San Manzano) a pod liatinu dáme deflektor a varíme už nepriamo v grile vyhriatom na 200 stupňov.
- Pridáme petržlenovú vňať, bazalku, soľ, čierne korenie a cesnak.
- Po asi 7 minútach bublania začneme ukladať natesno a na striedačku zeleninu.
- A pečieme v grile na 200 stupňov na dyme z olivového dreva asi 35 minút. Potom nakrájame feta syr a pozapichujeme ho medzi zeleninku a aj položíme na vrch. Necháme zapiecť ešte ďalších 15-20 minút na 200 stupňov.
- Ako prílohu odporúčam bagetku - ja som si pred pečením urobila malý bochníček múka hladká - mlieko - soľ - sušená drvená rajčina - sušené droždie ( 64 % hydratácia). Hodila som bagetky na gril a využila zbytkové teplo :)
- Prajem Vám príjemné leto a veľa chutných jedál z grilu, priatelia :)