Morčacie žalúdky

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
150 minút
príprava

Postup

  1. Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie kocky.
  2. Dve stredne veľké cibule nakrájame na kocky a upražíme na masle. Pridáme hladkú múku, urobíme zápražku a zalejeme vývarom. Pridáme smotanu a varíme pomaly pol hodiny. Dochutíme soľou a korením. Potom pridáme nakrájané žalúdky a dovaríme asi 15 minút. Na záver pridáme cesnak a najemno nakrájanú jarnú cibuľku.
  3. Knedle: Rožky nakrájame na kocky, dáme ich vysušiť do rúry zohriatej na 120 °C na 15 minút. Z hrubej múky, mlieka, vajca a kypriaceho prášku pripravíme cesto, do ktorého pridáme orestovanú cibuľu a slaninu, rožky a nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Cesto vymiešame dohladka, urobíme z neho malé guľky, ktoré povaríme vo vriacej vode 5 minút z každej strany. Keď sú hotové, vytiahneme ich a potrieme troškou oleja.