Morčacie žalúdky
Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
150 minút príprava |
Postup- Morčacie žalúdky umyjeme a varíme
asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky
vyberieme, scedíme a nakrájame
na menšie kocky.
- Dve stredne veľké
cibule nakrájame na kocky a upražíme
na masle. Pridáme hladkú múku, urobíme
zápražku a zalejeme vývarom. Pridáme
smotanu a varíme pomaly pol hodiny.
Dochutíme soľou a korením. Potom pridáme nakrájané žalúdky
a dovaríme asi 15 minút. Na záver pridáme cesnak a najemno nakrájanú
jarnú cibuľku.
- Knedle: Rožky nakrájame na kocky,
dáme ich vysušiť do rúry zohriatej na
120 °C na 15 minút. Z hrubej múky, mlieka, vajca a kypriaceho prášku pripravíme cesto, do ktorého pridáme orestovanú cibuľu a slaninu, rožky a nasekanú petržlenovú vňať.
- Cesto vymiešame dohladka, urobíme
z neho malé guľky, ktoré povaríme vo
vriacej vode 5 minút z každej strany.
Keď sú hotové, vytiahneme ich a potrieme
troškou oleja.
|