Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán po indicky videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 20. októbra 2022

Klasika inšpirovaná indickými chuťami! 🇮🇳🍆

2
porcie
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
1 PL
1 ČL
1 ks
50 g varený ( z konzervy)
1 strúčik
1/2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
100 g (z konzervy)
1 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán rozkroj po výške na dve polovice a každú polku z oboch strán potri olivovým olejom. Poukladaj ich na plech vnútornou stranou von a daj zapekať do predvyhriatej rúry na 200 °C a peč asi 20 minút.

  2. 2

    V panvici na miernej teplote rozpusti ghee maslo a vsyp do nej horčičné semiačka. Za stáleho miešania ich pomaly opraž, až kým nezačnú pukať a tancovať. V tomto bode tam prihoď nadrobno nasekanú cibuľu, cícer, nakrájané stonky z koriandru, nastrúhaný cesnak so zázvorom a v mažiari podrvenú zmes všetkých korenín. Priveď chute k životu za stáleho miešania - potrvá to minútu - dve. Na záver zmes zalej lúpanými paradajkami a odstav bokom. Nezabudni dochutiť čiernym korením a soľou.

  3. 3

    Upečené baklážany nechaj vychladnúť a potom ich vydlab pomocou lyžice. Okolo priehlbeniny nechaj zhruba polcentimetrový mantinel, aby sa schránka baklažánu nerozpadla. Vydlabané vnútro vlož do mixéru spolu so zmesou z panvice a všetko spoločne rozmixuj dohladka. Touto hmotou potom naplň tie baklažány.

  4. 4

    Na záver nalož na vrch natrhané kúsky mozzarelly a vráť to všetko zapiecť do rúry na cca 5-7 minút. Podávaj s ryžou alebo s naan chlebíkom.

  5. 5

    Môj Instagram : @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia