Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou fotorecept
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladené ošúpané nakrájame na hrubšie kolieska.
- 2
Kyslú kapustu scedíme, podľa potreby prepláchneme čistou vodou, scedíme. Opražíme na oleji narezanú cibuľu, na drobno nakrájanú slaninu, pridáme, opražíme. Pridáme trochu mletého čierneho korenia, dáme scedenú kapustu a spolu opražíme. Pridáme trochu mletej červenej papriky, speníme a zalejeme do ¾ vodou a necháme dusiť za občasného premiešania. Dusíme až kým sa voda odparí na miernom ohni.
- 3
Celé vajcia vymiešame so smotanou na varenie a štipkou soli.
- 4
Olejom natreté dno vyššieho pekáča 18x28 cm vyložíme vrstvou zemiakov a na zemiaky naložíme udusenú kapustu. Vrstvu kapusty prikryjeme vrstvou zemiakov, zalejeme zmesou smotany a vajec a potom posypeme rascou.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Kotrolujeme.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi všetkým chlapom rovnako chýba niečo od mäsa...