Zapekané zemiaky

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladené ošúpané nakrájame na hrubšie kolieska.
  2. Kyslú kapustu scedíme, podľa potreby prepláchneme čistou vodou, scedíme. Opražíme na oleji narezanú cibuľu, na drobno nakrájanú slaninu, pridáme, opražíme. Pridáme trochu mletého čierneho korenia, dáme scedenú kapustu a spolu opražíme. Pridáme trochu mletej červenej papriky, speníme a zalejeme do ¾ vodou a necháme dusiť za občasného premiešania. Dusíme až kým sa voda odparí na miernom ohni.
  3. Celé vajcia vymiešame so smotanou na varenie a štipkou soli.
  4. Olejom natreté dno vyššieho pekáča 18x28 cm vyložíme vrstvou zemiakov a na zemiaky naložíme udusenú kapustu. Vrstvu kapusty prikryjeme vrstvou zemiakov, zalejeme zmesou smotany a vajec a potom posypeme rascou.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Kotrolujeme.