Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladené ošúpané nakrájame na hrubšie kolieska.
- Kyslú kapustu scedíme, podľa potreby prepláchneme čistou vodou, scedíme.
Opražíme na oleji narezanú cibuľu, na drobno nakrájanú slaninu, pridáme, opražíme. Pridáme trochu mletého čierneho korenia, dáme scedenú kapustu a spolu opražíme. Pridáme trochu mletej červenej papriky, speníme a zalejeme do ¾ vodou a necháme dusiť za občasného premiešania. Dusíme až kým sa voda odparí na miernom ohni.
- Celé vajcia vymiešame so smotanou na varenie a štipkou soli.
- Olejom natreté dno vyššieho pekáča 18x28 cm vyložíme vrstvou zemiakov a na zemiaky naložíme udusenú kapustu. Vrstvu kapusty prikryjeme vrstvou zemiakov, zalejeme zmesou smotany a vajec a potom posypeme rascou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Kotrolujeme.
|