Zákusok s jahodami a parížskym krémom fotorecept
Už dlho som nerobila nič s parížskou šľahačkou alebo krémom, ku klasickému piškótovému cestu v spojení s ovocím sa veľmi hodí, treba vyskúšať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 7 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 7 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 7 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL horúca | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Parížsky krém: | |
| 1 l | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 1 šálka | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| na vymastenie plechu | 
                                                             | 
                                                    
| na vysypanie plechu | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Deň dopredu som uvarila smotanu s čokoládou a maslom, nechala som vychladiť a dala na celú noc do chladničky. Postup nemám odfotený. Na druhý deň som zmes vyšľahala na tuhý krém a odložila späť do chladničky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Suroviny na cesto:
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Bielky s tretinou cukru som vyšľahala dotuha.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
V inej miske som vyšľahala žĺtky so zvyškom cukru až do svetložlta, pridala múku s práškom do pečiva, musela som pridať aj horúcu vodu, lebo zmes bola veľmi hustá. Potom som varechou vmiešala žĺtkovú zmes do bielkového snehu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Plech som vymastila maslom a vysypala múkou, nemala som hrubú, tak som dala polohrubú.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Cesto som dala na plech. Má mať penovú konzistenciu, nie sa roztekať.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Cesto som rozotrela na plechu...
                                                     - 
                                                    8
                                                    
...a piekla na 180 stupňoch 15 minút.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Cesto som nechala tak 20 minút vychladnúť a potom som ho natrela domácim višňovým džemom. Naň som poukladala polovičky jahôd, tie boli z obchodu.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Na jahody som navrstvila a uhladila čokoládový krém a posypala som ho obyčajným kakaom.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Takto vyzerá už v reze na tanieri, dobrú chuť želám.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


tiež mám rada krémové zákusky