Zákusok s jahodami a parížskym krémom fotorecept
Foto: civavasissi
Už dlho som nerobila nič s parížskou šľahačkou alebo krémom, ku klasickému piškótovému cestu v spojení s ovocím sa veľmi hodí, treba vyskúšať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
7 PL |
|
3 PL horúca |
|
1/2 bal. |
|
Parížsky krém: | |
1 l |
|
500 g |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
1 šálka |
|
500 g |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Deň dopredu som uvarila smotanu s čokoládou a maslom, nechala som vychladiť a dala na celú noc do chladničky. Postup nemám odfotený. Na druhý deň som zmes vyšľahala na tuhý krém a odložila späť do chladničky.
-
2
Suroviny na cesto:
-
3
Bielky s tretinou cukru som vyšľahala dotuha.
-
4
V inej miske som vyšľahala žĺtky so zvyškom cukru až do svetložlta, pridala múku s práškom do pečiva, musela som pridať aj horúcu vodu, lebo zmes bola veľmi hustá. Potom som varechou vmiešala žĺtkovú zmes do bielkového snehu.
-
5
Plech som vymastila maslom a vysypala múkou, nemala som hrubú, tak som dala polohrubú.
-
6
Cesto som dala na plech. Má mať penovú konzistenciu, nie sa roztekať.
-
7
Cesto som rozotrela na plechu...
-
8
...a piekla na 180 stupňoch 15 minút.
-
9
Cesto som nechala tak 20 minút vychladnúť a potom som ho natrela domácim višňovým džemom. Naň som poukladala polovičky jahôd, tie boli z obchodu.
-
10
Na jahody som navrstvila a uhladila čokoládový krém a posypala som ho obyčajným kakaom.
-
11
Takto vyzerá už v reze na tanieri, dobrú chuť želám.
tiež mám rada krémové zákusky