Jahodový zákusok
	        Zákusok s jahodami a parížskym krémom (fotorecept)
	        Autor receptu: civavasissi
	         
	        
	        Už dlho som nerobila nič s parížskou šľahačkou alebo krémom, ku klasickému piškótovému cestu v spojení s ovocím sa veľmi 
hodí, treba vyskúšať.
| 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Deň dopredu som uvarila smotanu s čokoládou a maslom, nechala som vychladiť a dala na celú noc do chladničky. Postup nemám odfotený. Na druhý deň som zmes vyšľahala na tuhý krém a odložila späť do chladničky.
 - Suroviny na cesto:
 - Bielky s tretinou cukru som vyšľahala dotuha.
 - V inej miske som vyšľahala žĺtky so zvyškom cukru až do svetložlta, pridala múku s práškom do pečiva, musela som pridať aj horúcu vodu, lebo zmes bola veľmi hustá. Potom som varechou vmiešala žĺtkovú zmes do bielkového snehu.
 - Plech som vymastila maslom a vysypala múkou, nemala som hrubú, tak som dala polohrubú.
 - Cesto som dala na plech. Má mať penovú konzistenciu, nie sa roztekať.
 - Cesto som rozotrela na plechu...
 - ...a piekla na 180 stupňoch 15 minút.
 - Cesto som nechala tak 20 minút vychladnúť a potom som ho natrela domácim višňovým džemom. Naň som poukladala polovičky jahôd,  tie boli z obchodu.
 - Na jahody som navrstvila a uhladila čokoládový krém a posypala som ho obyčajným kakaom.
 - Takto vyzerá už v reze na tanieri, dobrú chuť želám.