Plnené tortilly

Wrap s fazuľovým šalátom

Autor receptu: mirkajan

Náš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci predvianočných príprav. Veľmi dobrá vec aj v lete, keď nemáte chuť na teplý obed.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame olivový olej, biely vínny ocot, med, pretlačený cesnak, čili vločky, dijonskú horčicu a tymian.
  2. Pridáme odkvapkané a prepláchnuté fazule (ja som použila červené a borloti fazule), kukuricu, na kocky pokrájané avokádo a na kocky pokrájané farebné papriky, premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes môžeme dať vychladiť alebo ňou hneď plniť tortily.
  3. Na tortilu (ja ju pred použitím mierne pokvapkám vodou a zohrejem v mikrovlnke, je mäkkšia, ľahšie sa roluje) položíme trochu zmesi listových šalátov, na to dáme fazuľovú zmes (cca 3-4 PL), kto chce, pridá trochu odkvapkaného tuniaka (dcére som dala trochu opečeného tempehu) a tortilu zavinieme (postup som nefotila, ale zavinieme ako detskú zavinovačku - najprv preložíme spodný okraj a potom zrolujeme zľava doprava, spodnú časť poistíme alobalom alebo potravinárskou fóliou).