Hovädzí vývar
Vývar s krupicovými knedličkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Mrkvu, pór, repu a zeler očistíme a nakrájame na väčšie kusy.
Cibuľu rozpolíme a opečieme na
rozrezanej strane na rozpálenej
panvici.
- Do veľkého hrnca na polievku
dáme vodu, necháme zovrieť.
Vložíme mäso a všetku zeleninu.
Koreniny, soľ a bylinky pridáme
v polovici varenia. Na
miernom ohni varíme
2–3 hodiny, penu odoberáme. Po troch
hodinách mäso vyberieme a použijeme na
iné účely. Vývar precedíme.
- Krupicové knedličky: Oddelíme žĺtky a bielky. Maslo
ochutíme soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a vyšľaháme. Pridáme žĺtky a pokračujeme v šľahaní. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a opatrne ich vmiešame do maslovej
zmesi, striedavo s krupicou.
Dvoma polievkovými lyžicami
vytvarujeme knedličky, ktoré
pomaly varíme asi 15 minút.
Rozdelíme ich na taniere, zalejeme horúcim vývarom a posypeme čerstvo nasekanou pažítkou.
|