Hovädzí vývar

Vývar s krupicovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mrkvu, pór, repu a zeler očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu rozpolíme a opečieme na rozrezanej strane na rozpálenej panvici.
  2. Do veľkého hrnca na polievku dáme vodu, necháme zovrieť. Vložíme mäso a všetku zeleninu. Koreniny, soľ a bylinky pridáme v polovici varenia. Na miernom ohni varíme 2–3 hodiny, penu odoberáme. Po troch hodinách mäso vyberieme a použijeme na iné účely. Vývar precedíme.
  3. Krupicové knedličky: Oddelíme žĺtky a bielky. Maslo ochutíme soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a vyšľaháme. Pridáme žĺtky a pokračujeme v šľahaní. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a opatrne ich vmiešame do maslovej zmesi, striedavo s krupicou. Dvoma polievkovými lyžicami vytvarujeme knedličky, ktoré pomaly varíme asi 15 minút. Rozdelíme ich na taniere, zalejeme horúcim vývarom a posypeme čerstvo nasekanou pažítkou.