Vyprážaný syr
Vyprážaný syr

Vyprážaný čerstvý syr so zelerovou „tatarkou“

Martin Miklošík
šéfkuchár reštaurácie Bistronomy v Bratislave–Petržalke, 15. marca 2022
Vyprážaný čerstvý syr so zelerovou „tatarkou“
Foto: Bistronomy
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
2 ks
100 g
100 g
 (na vyprážanie)
Zelerová „tatarka“:
1 ks menší
100 g
50 g
1 PL
Okrem toho:
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeler ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky, prípadne nastrúhame na strúhadle, trošku osolíme, premiešame a necháme postáť 30 minút, kým pustí vodu.

  2. 2

    Potom zeler vyžmýkame, dáme do čistej misky, zmiešame s majonézou, kyslou smotanou a údenou jalapeño salsou. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

  3. 3

    Strúhanky zmiešame. Syr nakrájame na 4 porcie a obalíme ako v klasickom trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Vypražíme pomaly v oleji dozlata.

  4. 4

    Na vypražený syr uložíme zelerovú „tatarku“, pridáme na kocky nakrájané kysléé uhorky, najemno nakrájanú pažítku a ozdobíme bylinkami. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a s pažítkou.

Diskusia k receptu

zolik
Aj mňa by veľmi zaujímalo aký je to čerstvý syr?
frezia
@mijaita (16.3.2022 08:34)
Ten link sa neda otvorit. Tiez neviem co je to "cerstvy syr".

Zaujímavé video z archívu TV Varecha