Rukolový šalát s paradajkami a vyprážaným kozím syrom bez lepku
Foto: novalim
Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho
receptu. Na obalenie Zobraziť celý popisPoďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho
receptu. Na obalenie syra sme použili Promix UNI a našu bezlepkovú strúhanku. Šalát sme ochutili sviežim balzamikovým
dresingom. Ako
rýchly obed alebo večera, tento recept poslúži celej rodine.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 plátkov (hrubých asi 1 cm) |
|
2 ks veľké mäsité |
|
podľa potreby (na obaľovanie) |
|
podľa potreby (na obaľovanie) |
|
2 ks |
|
3 PL (nemusí byť) |
|
(na vysmážanie) |
|
|
|
čerstvá (lístky) |
|
Na zálievku: | |
3 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dobre premiešame suroviny na zálievku a odložíme bokom, aby sa chute prepojili.
- 2
Do jednej misky nasypeme múku, do druhej strúhanku a v tretej spolu rozšľaháme vajcia a smotanu na šľahanie (smotana dodá strúhanke vo výslednom efekte jemnosť a nadýchanosť). Vaječnú zmes jemne osolíme.
- 3
Plátky syra obalíme najprv v múke, potom vo vaječnej zmesi, opäť v múke a vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatohneda. Vyberieme z panvice a uložíme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej.
- 4
Na tanier dáme rukolu a na ňu striedavo ukladáme na kolieska nakrájané paradajky a syr. Pomedzi vložíme aj bazalkové lístky. Nakoniec šalát pokvapkáme balzamikovou zálievkou.
Tiež vyprážaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu