Vyprážané kuracie stehná
Vyprážané kuracie stehná

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 19. augusta 2019
Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa Zobraziť celý popisNiečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky. Nezabúdajúc však na staré známe, že menej je viac...

4
porcie

Suroviny

4 ks
2 ks
 na vyprážanie
Batatové pyré:
700 g
100 g
Coleslaw šalát:
1/3 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
Medový dresing:
1 PL
1 PL
1 PL
z 1/2 citróna
100 ml




Postup

  1. 1

    Coleslaw šalát: Zmiešame jogurt, majonézu, ocot a dochutíme soľou a bielym korením. Kapustu nasekáme na rezance a mrkvu nastrúhame. Všetko spolu zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.

  2. 2

    Batatové pyré: Bataty v šupke umyjeme a dáme na plech vysypaný hrubozrnnou soľou piecť domäkka asi na 40 minút. Mäkké bataty olúpeme, pokrájame, dáme do mixéra, pridáme maslo a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou nastrúhanej citrónovej kôry.

  3. 3

    Kuracie stehná osušíme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (múka, rozmiešané vajce, strúhanka). Pomaly v oleji vyprážame pri nižšej teplote asi 15 minút.

  4. 4

    Medový dresing: Horčicu s medom a citrónovou šťavou premiešame a pomaly zašľahávame olivový olej, až kým nevznikne emulzia.

Diskusia k receptu