Vyprážané jablkové kolieska podľa hercov z novej Perinbaby videorecept
Vynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v Zobraziť celý popisVynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v novom filme Perinbaba a dva svety. Vyskúšajte tento jednoduchý recept!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká zbavíme jadrovníka, olúpeme a nakrájame na kolieska hrubé 1 cm.
-
2
Z vanilkového struku vyškrabeme dreň a zmiešame so šťavou z citróna. Jablkové kolieska potrieme citrónovo-vanilkovou zmesou.
-
3
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Múku dáme do misy. Zvlášť vymiešame mlieko, žĺtky a med a potom zašľaháme do múky.
-
4
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do cestíčka. Necháme 10 minút odležať.
-
5
V panvici rozohrejeme väčšie množstvo masti, kolieska postupne namáčame do cestíčka a vypražíme z oboch strán. Vyberáme na papierové obrúsky, aby sme odsali prebytočný tuk.
-
6
Ešte za tepla posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a môžeme podávať napríklad aj s vanilkovou zmrzlinou.
Diskusia k receptu