Vyprážané jablkové kolieska podľa hercov z novej Perinbaby videorecept
Vynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v Zobraziť celý popisVynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v novom filme Perinbaba a dva svety. Vyskúšajte tento jednoduchý recept!
porcie
príprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Jablká zbavíme jadrovníka, olúpeme a nakrájame na kolieska hrubé 1 cm.
- 2
Z vanilkového struku vyškrabeme dreň a zmiešame so šťavou z citróna. Jablkové kolieska potrieme citrónovo-vanilkovou zmesou.
- 3
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Múku dáme do misy. Zvlášť vymiešame mlieko, žĺtky a med a potom zašľaháme do múky.
- 4
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do cestíčka. Necháme 10 minút odležať.
- 5
V panvici rozohrejeme väčšie množstvo masti, kolieska postupne namáčame do cestíčka a vypražíme z oboch strán. Vyberáme na papierové obrúsky, aby sme odsali prebytočný tuk.
- 6
Ešte za tepla posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a môžeme podávať napríklad aj s vanilkovou zmrzlinou.
Tiež vyprážané jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu