Jablká v župane bez lepku
Foto: novalim
Jabĺčka sa nám nikdy nezunujú v akejkoľvek podobe. Či už v koláči, žemľovke alebo ako sušené na desiatu. Ale ak sa vám nechce Zobraziť celý popisJabĺčka sa nám nikdy nezunujú v akejkoľvek podobe. Či už v koláči, žemľovke alebo ako sušené na desiatu. Ale ak sa vám nechce
vypekať, náš dnešný recept na tento teplý dezert vás určite poteší. Jabĺčka v „župane“ pozná hádam každý. My sme si cestíčko
na ne pripravili s našou bezlepkovou múkou Promix UNI a zjemnili sme ho nadýchaným vyšľahaným snehom z bielkov. Hotové
sú raz-dva a preliate javorovým sirupom chutia úžasne.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
2 ks |
|
štipka |
|
|
|
(alebo iný rastlinný olej na vyprážanie) |
|
Navrch: | |
(alebo práškový cukor) |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníka tak, aby ostali jablká vcelku. Nakrájame ich na 0,5 cm hrubé plátky. Zľahka obalíme v škorici (môže byť aj škoricový cukor).
- 2
Pripravíme si cestíčko. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V inej miske vyšľaháme spolu žĺtky s mliekom a postupne pridávame múku. Nakoniec do zmesi gumenou varechou primiešame sneh.
- 3
Na vhodnej panvici rozpálime olej. Keď je pripravený, stlmíme trochu teplotu, aby jabĺčka neprihárali. Jablká namáčame do cestíčka a smažíme ich na oleji z oboch strán do zlatohneda. Hotové ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili prebytočného oleja. Podávame preliate javorovým sirupom alebo posypané práškovým cukrom.
Tiež vyprážané jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu