Oprážaná ryža Nasi Goreng
mesačník Varecha, 8. júla 2024
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (uvarená z predchádzajúceho dňa) |
|
4 ks |
|
|
|
1/2 ks |
|
1 hrsť |
|
2 ks veľká |
|
2 strúčiky |
|
5 cm |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
4 PL (sladká sójová omáčka) |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2 štipky |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 plátky |
|
2 vetvičky |
|
Postup
-
1
V mažiari rozdrvíme čerstvé aj sušené čili papričky, cesnak, zázvor a šalotku s trochou soli na jemnú pastu.
- 2
Mrkvu nakrájame nadrobno, fazuľku na malé kúsky a jarnú cibuľku na jemné plátky.
- 3
Pastu podusíme v panvici wok na strednom ohni s 2 lyžicami neutrálneho rastlinného oleja.
- 4
Do woku pridáme mrkvu, fazuľku, jarnú cibuľku a krevetovú pastu.
- 5
Potom pridáme uvarenú ryžu z predchádzajúceho dňa, opečené a na kúsky natrhané kuracie mäso a smažíme na silnom ohni 1–2 minúty.
- 6
Ryžu s mäsom presunieme na jednu stranu panvice a pridáme 1 PL oleja. Do zohriateho oleja pridáme 2 vajcia a urobíme praženicu. Potom ju zmiešame s ryžou s mäsom.
- 7
Podľa chuti dochutíme korením, soľou a omáčkou kecap manis.
- 8
Pred podávaním ryžu posypeme nakrájanou koriandrovou vňaťou.
- 9
Podávame s vyprážaným vajíčkom (volským okom), prípadne so zeleninou (paradajky, uhorky, šalát).
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super recept.