Oprážaná ryža
Oprážaná ryža

Oprážaná ryža Nasi Goreng

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 8. júla 2024
Oprážaná ryža Nasi Goreng
Foto: Shutterstock
2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (uvarená z predchádzajúceho dňa)
4 ks
1/2 ks
1 hrsť
2 ks veľká
2 strúčiky
5 cm
2 ks
2 ks
4 PL (sladká sójová omáčka)
200 g
1 ks
2 štipky
1 ČL
1/2 ČL
2 plátky
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    V mažiari rozdrvíme čerstvé aj sušené čili papričky, cesnak, zázvor a šalotku s trochou soli na jemnú pastu.

  2. 2

    Mrkvu nakrájame nadrobno, fazuľku na malé kúsky a jarnú cibuľku na jemné plátky.

  3. 3

    Pastu podusíme v panvici wok na strednom ohni s 2 lyžicami neutrálneho rastlinného oleja.

  4. 4

    Do woku pridáme mrkvu, fazuľku, jarnú cibuľku a krevetovú pastu.

  5. 5

    Potom pridáme uvarenú ryžu z predchádzajúceho dňa, opečené a na kúsky natrhané kuracie mäso a smažíme na silnom ohni 1–2 minúty.

  6. 6

    Ryžu s mäsom presunieme na jednu stranu panvice a pridáme 1 PL oleja. Do zohriateho oleja pridáme 2 vajcia a urobíme praženicu. Potom ju zmiešame s ryžou s mäsom.

  7. 7

    Podľa chuti dochutíme korením, soľou a omáčkou kecap manis.

  8. 8

    Pred podávaním ryžu posypeme nakrájanou koriandrovou vňaťou.

  9. 9

    Podávame s vyprážaným vajíčkom (volským okom), prípadne so zeleninou (paradajky, uhorky, šalát).

Diskusia k receptu

kucharka
Nasi Goreng ( oprážaná ryža ) je výborné jedlo. Je typické v juho-východnej Ázii. Je to jednoduché, uvarená ryža je opražená s hocičím čo je doma …. Koreniny podľa oblasti/rodiny, väčšinou sa dáva aj pár kvapiek sladkej sójovej omáčky.
Super recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia