Zapekané mleté mäso
Vrstvený mäsový bochník (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník, ktorý chutí a vyzerá trocha inak ako fašírky.
20 minút príprava |
50-60 minút na 170 °C |
Postup
- Rožok namočíme do mlieka. Potom ho vyžmýkame a dáme do misy.
Pridáme mleté mäso, 2 vajcia, prelisovaný cesnak a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
- Tvaroh zmiešame s 1 vajcom, nasekanou vňaťou, osolíme, okoreníme.
- Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Do nej dáme polovicu mäsovej hmoty.
- Na mäso navrstvíme tvarohovú zmes.
- Zakryjeme druhou polovicou mäsa.
- Navrch rozložíme kúsočky masla. Vložíme do rúry a pečieme na 170 °C 50-60 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme 10 minút postáť.
- Vyklopíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm.
- Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a zelninou, príp. kyslou uhorkou.