Zapekané mleté mäso

Vrstvený mäsový bochník (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník, ktorý chutí a vyzerá trocha inak ako fašírky.

20 minút
príprava
50-60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožok namočíme do mlieka. Potom ho vyžmýkame a dáme do misy. Pridáme mleté mäso, 2 vajcia, prelisovaný cesnak a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
  2. Tvaroh zmiešame s 1 vajcom, nasekanou vňaťou, osolíme, okoreníme.
  3. Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Do nej dáme polovicu mäsovej hmoty.
  4. Na mäso navrstvíme tvarohovú zmes.
  5. Zakryjeme druhou polovicou mäsa.
  6. Navrch rozložíme kúsočky masla. Vložíme do rúry a pečieme na 170 °C 50-60 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme 10 minút postáť.
  7. Vyklopíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm.
  8. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a zelninou, príp. kyslou uhorkou.