Vlašský šalát

miskalka1 - fotkamiskalka1, 13. októbra 2012
Vlašský šalát
Foto: miskalka1

Veľmi jednoduchý a chutný šalátik.

30 minút
príprava

Suroviny

40 dkg
2 ks
2 ks
1 ks
2 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
2 lyžičky
1 lyžica
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Ja som robila šalátik z dvoch dávok, nakoľko som ho pripravovala na oslavu ku švagrinke a tam nás je vždy veľa :) Takže salámu si nakrájame na tenké malé pásiky. Pridáme nakrájanú cibuľu, uhorky (množstvo som napísala od oka, ja dávam uhoriek podľa chuti, niekedy viac niekedy menej, a dávam zavárané) a konzervu kukurice, premiešame.

    Vlašský šalát - obrázok 1
  2. 2

    Olej, horčicu, ocot, cukor, worčestersku omáčku a kečup dáme prevariť...

    Vlašský šalát - obrázok 2
  3. 3

    ...a zmiešame so šalátom.

    Vlašský šalát - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme majolénku. V originál recepte je jeden malý pohár na jednu dávku. Stačí však dať iba polovicu z toho pohára. A keďže ja majolku, majonézu a tatárku vôbec nepoužívam, dala som do šalátu biele jogurty. Môžete tiež použiť kyslú smotanu.

    Vlašský šalát - obrázok 4
  5. 5

    Za nie veľmi upravenú konečnú a titulnú fotku sa ospravedlňujem. Šalátik som narýchlo odfotila, dala do umelej dózy a šup s min do chladničky a potom na oslavu :) Prajem Vám dobru chuť!

Diskusia k receptu

rulik
pekný recept, ja majonézu tiež nemusím, do vianočného dávam tatarku spolu s kyslou smotanou, skúsim aj do tohoto,ukladám,dík
salinka
Uprednostnujem domace salaty pred kupenymi. Dakujem za presne davkovanie:-)
3sandra3
robievam aj ja presne ako Ty,,, ale prestala som dávať cibuľku, naše dievčatá ohrňali nos nad tým,,, Je to výborný šalátik.
sovka62
Šalátik môže byť chutný, ale mala by si zmeniť názov. Lebo toto iste nie je vlašský, ten je vždy so zemiakmi (práve preto je to jediný šalát, ktorý mi chutí, samozrejme urobený doma) a určite v ňom nie je kukurica, len hrášok. Ale recept si ukladám, skúsim spraviť, šalát s kukuricou som ešte nejedla.
1x zifi
slavka11
No moze byt chutny i ked skor by som dala ine pomenovanie, lebo do vlasskeho idu aj zemiaky. Toto je skor ako parizsky akurat ze v tom zasa nie je kukurica
viedra
super šalatik robila som ho prave na moje meniny a oslavujeme s nim skoro 20 rokov ale dsvam tam zemiak
varkuch
pripájam sa ...takýto šalát by som nazval skôr lahôdkový,ale nie vlašský ani parížsky oba dva tieto druhy šalátov sú špecifické svojimi surovinami,
ale inak môže byť chutný... ja by som tam na príklad nedal kečup,samozrejme že je to môj názor...
certovknaz
Je jedno ako sa vola.Hlavne,ze chuti!Na rodinnu oslavu,alebo posedenie,ako stvorenySuper
orchidea
poznám a robievam tento výborný šalát, len ho mám pod názvom salámový...ale na názve nezáleží, hlavne že chutí....
evanaaa
Ja podobne robievam akože lahôdkový, no niekedy doň primiešam aj na rezančeky krájaný tvrdý syr. Robím ho väčšinou na Veľkú noc.
alaba
Poznam, podobny robim aj ja - ale so zemiakmi a namiesto oleja pridam kuraci vyvar ( alebo masox). Je to pootom menej olejove=trochu dietnejsie. Aje uplne jedno, ako sa vola, zje sa aj tak :-)
sisuk
Robievam presne taký na každé oslavy (narodeniny, meniny) a ešte sa nám neobjedol... Moji chlapi majú radi pikantné, takže nedávam obyčajnú majonézu, ale chilli majonézu z kauflandu.
miskalka1
@sisuk to veru nie je zlý nápad s tym pikantným :) a @radox1 možno je názov zavádzajúci ale takych názvov je tu myslím si veľmi veľa a chytať každy recept za slovíčko nie je podstatné. Podstatné je že chutí :) Ja som tento recept "zdedila" od maminky s takymto názvom a tak ho aj prezentujem ďalej.
qaroh
Určite je dobrý, ale cibuľa a kukurica určite nie...
secret
Konecne dobry receptik, salat isto vyskusam.
hubata
Môže byť chuťovo dobrý, ale nie ako "vlašák" - ten by sa urazil keby si do neho dala kukuricu, worchester a panebože aj kečup! Hrášok a zemiaky veľmi chýbajú ......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia