Rodinný vlašský šalát

matased - fotkamatased, 12. októbra 2015
Rodinný vlašský šalát
Foto: matased

Z času na čas ma napadne urobiť tento fajn šalátik, čomu sa moja rodinka iba poteší, preto som ho pomenovala rodinný. Receptov na túto dobrotu je tu viac, tento môj je zhruba tak pre 5 osôb a verím, že tiež zaujme.

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 hrsť (alebo mrazený)
2 ks väčšia
2 ks
5 ks uvarené
1 ks
1/2 téglika
2 PL
3 PL
1 PL
2 PL
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme vajíčka na tvrdo. Olej, kečup, ocot, cukor, horčicu a worcestrovú omáčku zmiešame dokopy a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s tatárskou omáčkou a kyslou smotanou.

  2. 2

    Salám pokrájame na slížiky, vajíčka nastrúhame na struháku, hrášok povaríme a po vychladnutí pridáme k ostatným surovinám. Ešte pridáme najemno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky.

  3. 3

    Všetko zalejeme pripravenou zálievkou a ešte dochutíme korením a soľou. Šalát necháme dobre odležať aspoň do druhého dňa.

Recept je zaradený do kategórií:
  • Súťaž Jarda Žídeka
  • Slovenská kuchyňa
  • Desiata
  • Šaláty
  • Diskusia k receptu


    Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
    Šalát výborný dal by som si , ale názov mi nesedí pretože ide skôr o parížsky šalát , vlašský by mal obsahovať zemiaky.
    @ huck, mám rada HYZA výrobky, v Topoľčanoch máme predajňu, tak salámy obmieňam väčšinou kuracie...napr. Šalátová hydinová saláma EXTRA...treba skúsiť, ktorá Vám najviac chutí, ja na to veľký dôraz nekladiem.
    1x huck
    dala by som si tvojho šalátu....k tom rezeň, alebo vyprážanú tresku.....mňam