Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka

Veľkonočná vaječná tlačenka so želatínou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 6. apríla 2022. Komerčný recept.

Videopostup

Suroviny

150 ml
1 bal.
200-250 ml
4 ks
 (zmes mrkva, hrášok, kukurica)
4 ks uvarené natvrdo
podľa chuti (alebo soľ/čierne korenie/ocot)
Podľa potreby na vlastný nálev:
 (vegeta)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Želatínu necháme napučať v zeleninovom náleve 10-15 minút.

  2. 2

    Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli tak, aby sa nevarila a primiešame ju k majonéze.

  3. 3

    K majonéze so želatínou primiešame všetku nakrájanú zeleninu, natvrdo uvarené vajíčka a mäkkú salámu. Podľa vlastných chutí dochutíme vegetou, soľou, čiernym korením alebo octom. Zmes nalejeme do formy vystlanej potravinovou fóliou a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

kucharkadanka
Vajíčková tlačenka sa mi podarila, ako chutila neviem, fakt som nemala ani kúsok, pre návštevu šesť ľudí plus môj manžel bolo ešte málo:-)ale všetci chválili. Obávala som sa práce so želatínou, ale zvládla som aj to:-)



Zaujímavé video z archívu TV Varecha