Vajíčková tlačenka
Vajíčková tlačenka

Veľkonočná vajíčková tlačenka

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 8. apríla 2022
Veľkonočná vajíčková tlačenka
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

330 g (zmes mrkva, hrášok...))
20 g
2 ks
150 g (vcelku)
100 ml
2 ks
1/2 ČL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Formu na srnčí chrbát s rozmermi 26 x 10 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.

  2. 2

    Sterilizovanú zeleninu scedíme, nálev zachytíme a zriedime 300 ml vody a nalejeme do hrnca. Pridáme želatínu, premiešame, aby sa dobre rozpustila a necháme asi 10 minút napučať. Potom nálev so želatínou za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni, až kým sa úplne nerozpustí, odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

  3. 3

    Sterilizovanú zeleninu necháme odkvapkať na sitku, uhorky a šunku nakrájame na malé kocky, zmiešame s jogurtom, osolíme, okoreníme, prelejeme vychladnutým želatínovým nálevom a dôkladne premiešame.

  4. 4

    Do pripravenej formy nalejeme časť zmesi, doprostred poukladáme celé uvarené vajcia a opatrne zalejeme zvyšnou zmesou až po okraj formy. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

  5. 5

    Vajíčkovú tlačenku servírujeme nakrájanú na plátky, podávame s čerstvým pečivom a lístkami rukoly.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha