Veľkonočná vajíčková tlačenka
mesačník Varecha, 8. apríla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
Postup
-
1
Formu na srnčí chrbát s rozmermi 26 x 10 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.
- 2
Sterilizovanú zeleninu scedíme, nálev zachytíme a zriedime 300 ml vody a nalejeme do hrnca. Pridáme želatínu, premiešame, aby sa dobre rozpustila a necháme asi 10 minút napučať. Potom nálev so želatínou za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni, až kým sa úplne nerozpustí, odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
- 3
Sterilizovanú zeleninu necháme odkvapkať na sitku, uhorky a šunku nakrájame na malé kocky, zmiešame s jogurtom, osolíme, okoreníme, prelejeme vychladnutým želatínovým nálevom a dôkladne premiešame.
- 4
Do pripravenej formy nalejeme časť zmesi, doprostred poukladáme celé uvarené vajcia a opatrne zalejeme zvyšnou zmesou až po okraj formy. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
- 5
Vajíčkovú tlačenku servírujeme nakrájanú na plátky, podávame s čerstvým pečivom a lístkami rukoly.
Tiež vajíčková tlačenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu