Šampiňónová omáčka
Šampiňónová omáčka

Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. augusta 2019

Jednoduché, veľmi rýchlo pripravené chutné jedlo.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

350 g
1 PL
1 ks
štipka
1 KL
250 g čerstvé
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
50 ml
1 PL
štipka
100 ml (20 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla a vložila do studenej vody, pridala zeleninu a pochutiny a pomaly sa na sporáku varil vývar. Uvarené mäso som vybrala a nakrájala na plátky. Šampiňóny som očistila a umyla.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na plátky.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo som nechala roztopiť a hneď som k nemu pridala nakrájanú cibuľu, celú rascu a cukor.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa cibuľa opiekla a skaramelizovala, pridala som šampiňóny. Len krátko som ich opiekla. Pridala som soľ, mleté korenie.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som v mlieku vymiešanú múku. Priniesla som si z Maďarska mliečne výrobky, mlieko, syr a smotany.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K šampiňónovej zmesi som pridala mlieko s múkou.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A hneď len čo sa chvíľku povarilo, pridala som smotanu 20 %, muškátový oriešok, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, len chvíľku som nechala prejsť varom.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.

    Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Ako čítam tak čítam v surovinách nevidím, kôpor.Keby bolo hovädzie varené s kôprovou omáčkou , šampiňóny ,rasca nie som si istá chuťou.Prepač Izka.
ale aby som bol kolegialny,mne tie suroviny ladia,len tej muky ubrat,lebo v tej omacke tie hribiky stoja,a najlepsie ju zaprazit do zakladu namiesto le..,ale teraz som si buchol po prstoch,au.
@olinecka ,mrzí ma že sa ti jedlo nepáči,,,mohla som voliť hocijakú inú omáčku,,uhorkovu,paradajkovú,chrenovu každá sa hodí k varenemu mäsu,ale som mala v chladničke šampióny ktorým druhý deň končila záruka,,,niekedy musíme robiť v kuchyni aj inak ako by to pasovalo,nebola som doma preto som neustriehla záruku,,,ak som použila štipku rasce,tu predsa pridáva väčšina z nás ku hríbom,,,možno som zabudla dať do surovín kôpor,ale ten si buď každý dá alebo nedá,ja pridávam všade ,kde do jedla dávam smotanu,,u nás je to na juhu takto zvykom,,ale myslím si že kôpor nič nepokazil,,,netreba si dávať ak nám nepasuje,,,ďakujem pekne za komentár,,
@radax1 ,bola som opäť v Maďarsku,nakúpila som si nielen mliečne výrobky,ale aj ovocie a zeleninu,,,o kvalite nepíšem nič,,,prepáč to foto,,,a múku pridáva do jedla každý,len nie každý má odvahu o tom tu písať,,,ešte stále pečiem zákusky z múky,vajec,masla atd,.a kto ich ochutnal zatiaľ nikto nepovedal že sú nejedle,,,vďaka za komentár,,,

Pridaj komentár k receptu: