Tymianové ravioli plnené krevetami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym korením, pridáme smotanu a zredukujeme. Necháme vychladnúť a zjemníme žĺtkom.
  2. Ravioli: Cesto si pripravíme rovnako ako na tagliatelle. Dôkladne ho prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, na ktoré položíme lyžicu krevetovej plnky. Okraje cesta potrieme žĺtkom, priklopíme druhým kolieskom a dobre stlačíme. Ravioli varíme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja asi 4 min.
  3. Beurre blanc: Nasekanú šalotku speníme na masle, zalejeme vínom, octom, pridáme šafran a zredukujeme. Pridáme creme fraiche, prevaríme, dochutíme soľou, čiernym korením a rozmixujeme. V priebehu mixovania do omáčky pridávame studené maslo.
  4. Listový špenát sprudka orestujeme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čerstvým čiernym korením.