Tvarohový koláč s ringlotami
Foto: helena10
Fajnový jemný koláč s tvarohom a sladkokyslý od čerstvých ringlôt. Oplatí sa vyskúšať.
Suroviny
Cesto: | |
100 g mäkké |
|
60 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
2 ks |
|
140 g |
|
2 KL |
|
Tvarohový krém: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
1 kopcovitá PL (Gustin) |
|
1/2 KL nastrúhaná |
|
Navrch: | |
330 g tmavé, čerstvé |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Na cesto som v nádobe vymiešala spolu všetky suroviny ručným mixérom s hrubými hakovitými metlami.
- 2
Husté cesto rozotriem na okrúhly vyšší plech (priemer 23 cm), ktorý som až nad okraj vystlala papierom na pečenie.
- 3
Na cesto rozotieram - nie celkom k okraju – tvarohový krém poriadne metličkou vymiešaný z uvedených ingrediencií.
- 4
Navrch tvarohového krému naukladám nakrájané tmavé ringloty, ktoré som ničím neochucovala.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Kontrolujem. Riaďte sa vlastnou rúrou.
- 6
Vychladený koláč posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu