Tuniakové fašírky
Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Autor receptu: redakcia
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať
v jedle zeleninu, ktorú by deti inak nezjedli.
4 porcie |
15 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Tuniaka v olivovom oleji roztlačíme v miske vidličkou, karfiol nastrúhame alebo rozmixujeme, cuketu ošúpeme a rozmixujeme. Zeleninu zmiešame s tuniakom.
- K hmote pridáme vajce, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olej, aby bola zmes vláčnejšia. Zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky alebo placky a obalíme ich v strúhanke.
- Guľôčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25-30 minút dozlatista. Podávame s jogurtovým dipom a s obľúbenou prílohou.