Tuniakové fašírky

Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej

Autor receptu: redakcia

Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú by deti inak nezjedli.

4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tuniaka v olivovom oleji roztlačíme v miske vidličkou, karfiol nastrúhame alebo rozmixujeme, cuketu ošúpeme a rozmixujeme. Zeleninu zmiešame s tuniakom.
  2. K hmote pridáme vajce, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olej, aby bola zmes vláčnejšia. Zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky alebo placky a obalíme ich v strúhanke.
  3. Guľôčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25-30 minút dozlatista. Podávame s jogurtovým dipom a s obľúbenou prílohou.