Foto: bonvivanka
Nechajte sa inšpirovať ľahkým chutným jedlom. Sú dobré ako pochúťka k vínu, ale aj ako hlavné jedlo doprevádzané čerstvým chrumkavým šalátikom. Je to ďalšia Zobraziť celý popisNechajte sa inšpirovať ľahkým chutným jedlom. Sú dobré ako pochúťka k vínu, ale aj ako hlavné jedlo doprevádzané čerstvým chrumkavým šalátikom. Je to ďalšia inšpirácia z Talianska. Sú veľmi obľúbené hlavne v domácej talianskej kuchyni. Táto varianta je robená zo zemiakového pyré. Kedže mi zostalo zo včera pyré zo zemiakov a v špajzi mám vždy tuniakové konzervy a potrebovala som urobiť rýchlu večeru, tak ma napadli tieto fašírky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky prepasírujeme na pyré (môžete použiť aj zemiakové pyré, ktoré vám ostalo).
- 2
Tuniaka v olivovom oleji necháme odkvapkať od oleja, zmiešame s pretlačenými zemiakmi, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, prípadne aj pažítku, pridáme strúhaný parmezán, soľ, čierne mleté korenie a jedno celé vajce. Pomer surovín je iba odhadom, nie je potrebné dodržať presné dávky surovín.
- 3
Zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Fašírky netreba dlho vyprážať, lebo suroviny sú už tepelne upravené. Môžeme podávať ako chuťovku k vínu alebo ako hlavný chod so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu