Pečené cuketovo-tuniakové fašírky

chopard - fotkachopard, 6. mája 2015
Pečené cuketovo-tuniakové fašírky
Foto: chopard

...jednoduché, zdravé, chutné a rýchle...

6
porcií

Suroviny

Na fašírky:
1 ks
130 g
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka (alebo celozrnná, pohánková prípadne mleté orechy)
2 strúčiky
1 ks
štipka
podľa chuti cca pol ČL
Na omáčku:
3 PL
4 ks
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme cca 10 minút odstáť. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.

  2. 2

    Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírke a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 200 stupňoch cca 25 - 30 minút dohneda - chrumkava, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.

  3. 3

    Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli. Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé. Dobrú chuť

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ani som tento recept nekomentovala, lebo som mala tušáka, že bude čoskoro realizovaný. Tak a stalo sa, musím pochváliť, sú výborné, namiesto múky som dala pol na pol orechy a lahôdkové droždie a po vrchu som ich potrela vajíčkom, ktoré mi v miske ostalo, ďakujeme za recept.