Foto: chopard
...jednoduché, zdravé, chutné a rýchle...
porcií
Suroviny
Na fašírky: | |
1 ks |
|
130 g |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka (alebo celozrnná, pohánková prípadne mleté orechy) |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
štipka |
|
podľa chuti cca pol ČL |
|
Na omáčku: | |
3 PL |
|
4 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme cca 10 minút odstáť. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
- 2
Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírke a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 200 stupňoch cca 25 - 30 minút dohneda - chrumkava, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
- 3
Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli. Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v rúre pečené sú diétnejšie. Pekné ich máš:-)