Pečená treska

Treska s cviklou a paštrnákovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Celú cviklu položíme na alobal, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dôkladne zabalíme a pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 40 minút. Upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pred podávaním zohrejeme na masle a postriekame čerešňovým octom.
  2. Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na malé kocky. V tlakovom hrnci orestujeme na oleji. Pridáme vody, zatvoríme a varíme od natlakovania 15 minút. Necháme odstáť 10 minút, otvoríme hrniec a paštrnák necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme soľou a octom.
  3. Tresku pomaly opečieme na panvici na masle zo všetkých strán. Potom vložíme do rúry rozohriatej na 140 °C. Keď rybu vložíme do rúry, ihneď ju vypneme. Rybu v nej necháme asi 10 minút. Že je ryba hotová, poznáme tak, že ju prepichneme ihlicou alebo špajdľou, mäsom musia prejsť ľahko.
  4. Upečenú tresku podávame s paštrnákovým pyré a cviklou, bohato posypeme čerstvo strúhaným chrenom a prelejeme rozpusteným maslom.