Pečená treska
Treska s cviklou a paštrnákovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Celú cviklu položíme na alobal, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dôkladne zabalíme a pečieme v rúre na
180 stupňoch asi 40 minút. Upečenú cviklu ošúpeme
a nakrájame na kolieska. Pred podávaním zohrejeme na masle a postriekame čerešňovým octom.
- Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na
malé kocky. V tlakovom hrnci orestujeme na oleji. Pridáme vody, zatvoríme a varíme od natlakovania
15 minút. Necháme odstáť 10 minút, otvoríme hrniec
a paštrnák necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme
soľou a octom.
- Tresku pomaly opečieme na panvici
na masle zo všetkých strán. Potom vložíme do rúry rozohriatej na 140 °C. Keď rybu vložíme do rúry, ihneď ju
vypneme. Rybu v nej necháme asi 10 minút. Že je ryba hotová, poznáme tak, že ju prepichneme ihlicou alebo
špajdľou, mäsom musia prejsť ľahko.
- Upečenú tresku podávame s paštrnákovým pyré
a cviklou, bohato posypeme čerstvo strúhaným chrenom a prelejeme rozpusteným maslom.
|