Kuracie soté
Kuracie soté

Toskánske kuracie soté podľa Ivany Regešovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 6. februára 2021

Speváčka Ivana Regešová, známa zo šou Tvoja tvár znie povedome, Let´s Dance či Chart Show, nám pripravila jednoduché, rýchle, zdravé a hlavne veľmi chutné Zobraziť celý popisSpeváčka Ivana Regešová, známa zo šou Tvoja tvár znie povedome, Let´s Dance či Chart Show, nám pripravila jednoduché, rýchle, zdravé a hlavne veľmi chutné cuketové špagety s kuracím mäsom. Ak ich chcete ochutnať, pozrite si tento recept.

Suroviny

500 g
3 ks (stredne veľká)
200 g (v náleve)
500 g čerstvý
200 ml
asi 70 g
 podľa chuti
1 hlavička
1 ks (alebo šalotka)
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky a sprudka osmažíme a odložíme nabok, aby zostali šťavnaté.

  2. 2

    Vo woku na olivovom oleji speníme pretlačený cesnak a na jemno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa dobre orestovaná, pridáme nakrájané sušené paradajky, ktoré sprudka opražíme.

  3. 3

    Pridáme smotanu na varenie a necháme chvíľku prevrieť. Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme trošku chilli, nastrúhaný parmezán, kuracie mäso a nakoniec špenát, ktorý vmiešame do omáčky a necháme zmäknúť.

  4. 4

    Na záver do omáčky pridáme trochu masla na zjemnenie. Podľa potreby môžeme ešte pridať parmezán a trošku zahustiť hladkou múkou.

  5. 5

    Ako prílohu podávame cuketové špagety. Cuketu umyjeme a pomocou krájača na zeleninové špagety nakrájame do misky. Posolíme a necháme cca 7 minút odstáť. Potom z nich cez čistú utierku vyžmýkame prebytočnú vodu. Ďalej ich už tepelne neupravujeme.

  6. 6

    Cuketové špagety servírujeme s kuracím mäsom s omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia