Torta Karpatka fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov zákuskov z odpaľovaného cesta, teraz na spôsob torty. Odporúčam určite upiecť, nesklame svojou chuťou.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
100 ml |
|
100 ml |
|
štipka |
|
80 g (čerstvé alebo Hera) |
|
150 g |
|
1/2 bal. |
|
4 ks väčšie |
|
Pudingový krém: | |
500 ml |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
100 g |
|
170 g zmäknuté |
|
(nemusí byť) |
|
Šľahačkový krém: | |
250-300 ml (33-40 %) |
|
1 bal. |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Vodu, mlieko, soľ, maslo dáme variť do hrnca. Po zovretí a rozpustení masla plameň stiahneme, vmiešame po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto na miernom ohni odpaľujeme pokiaľ sa neodlepuje od misy, netrvá to dlho. Cesto preložíme do mixéra, šľaháme pokiaľ mierne vychladne a potom do cesta postupne po jednom zašľaháme vajíčka.
-
2
Z tortových foriem spodné podnosy (priemer 23-24 cm) vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.
-
4
Pudingový krém: V mlieku rozhabarkujeme vajíčka, kryštálový a vanilínový cukor, múku a dáme variť , uvaríme hustú hladkú kašu. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutou kašou.
-
5
Pudingový krém rozotrieme na 1 pripravený korpus, ktorý dáme na podnos (tanier). Šľahačkový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom, pridáme hrsť černíc alebo iné ovocie a došľaháme do tuha.
-
6
Šľahačkový krém nanesieme na pudingový krém, vrch posypeme ovocím a zakryjeme druhým korpusom, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom.
-
8
Kúsok ponúkam na ochutnávku, dobrú chuť.
Ďakujem za tvoj naozaj krásny komentár, ako vždy píšem veľmi poteší, milá@haji .@farbuska nikdy nehovor, že to nezvládne š.... Dáš to a ja tomu verím veď pridávaš parádne recepty, ktoré si vždy nájdu obdivovateľov. @kucharka len upeč naozaj veľmi poteší. Dievčatá prajem krásny dník.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči, ale jednotka nie som to je len moja veľká láska... A radosť keď sa podarí, krásny dník.