Pudingová torta
Pudingová torta

Torta Karpatka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 16. júla 2022
Torta Karpatka (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov zákuskov z odpaľovaného cesta, teraz na spôsob torty. Odporúčam určite upiecť, nesklame svojou chuťou.

12
porcií
50 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
100 ml
100 ml
 štipka
80 g (čerstvé alebo Hera)
150 g
1/2 bal.
4 ks väčšie
Pudingový krém:
500 ml
4 PL
1 bal.
2 ks
100 g
170 g zmäknuté
 (nemusí byť)
Šľahačkový krém:
250-300 ml (33-40 %)
1 bal.
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vodu, mlieko, soľ, maslo dáme variť do hrnca. Po zovretí a rozpustení masla plameň stiahneme, vmiešame po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto na miernom ohni odpaľujeme pokiaľ sa neodlepuje od misy, netrvá to dlho. Cesto preložíme do mixéra, šľaháme pokiaľ mierne vychladne a potom do cesta postupne po jednom zašľaháme vajíčka.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z tortových foriem spodné podnosy (priemer 23-24 cm) vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pudingový krém: V mlieku rozhabarkujeme vajíčka, kryštálový a vanilínový cukor, múku a dáme variť , uvaríme hustú hladkú kašu. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutou kašou.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pudingový krém rozotrieme na 1 pripravený korpus, ktorý dáme na podnos (tanier). Šľahačkový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom, pridáme hrsť černíc alebo iné ovocie a došľaháme do tuha.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šľahačkový krém nanesieme na pudingový krém, vrch posypeme ovocím a zakryjeme druhým korpusom, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kúsok ponúkam na ochutnávku, dobrú chuť.

    Torta Karpatka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

farbuska
Ja odpaľované cesto síce nezvládnem, ale zákusky z neho mám veľmi rada. Tvoja torta vyzerá náramne, náramne dobre! Tak dobre, že možno sa pokúsim (?) napriek vidine takmer istého neúspechu.
haji
Krása střídá nádheru a chuť hmmm Táto torta nemá chybu! Pěkný receptík, detailní postup, skvělé suroviny i fotečky. Díky za sdílení. Souhlas s @farbuska - velká výzva to je. Aj s @kucharka - velká veterníková torta!
olinecka
@haji (16.7.2022 22:42)

Ďakujem za tvoj naozaj krásny komentár, ako vždy píšem veľmi poteší, milá@haji .@farbuska nikdy nehovor, že to nezvládne š.... Dáš to a ja tomu verím veď pridávaš parádne recepty, ktoré si vždy nájdu obdivovateľov. @kucharka len upeč naozaj veľmi poteší. Dievčatá prajem krásny dník.
olinecka
@helena10 (16.7.2022 20:05)

Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči, ale jednotka nie som to je len moja veľká láska... A radosť keď sa podarí, krásny dník.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia