Foto: dvorka
Našla som tu niekoľko receptov na pudingovú tortu. Môj recept sa líši v tom, že som použila len piškóty a puding.
Postup
-
1
V miske s vodou som si rozpustila kávu, môže sa použiť aj sirupová voda alebo mlieko. Pripravila som si tortovú formu na ktorej spodok som dala papier na pečenie a formu uzavrela. Papier som na opačnej strane formy okolo okraja odstrihla. Piškótam som postupne len spodok namočila v káve a začala som ukladať najskôr na okraj formy, potom som vyplnila stred - v dvoch vrstvách.
-
2
Podľa postupu na balíčku Zlatého klasu som uvarila v litri mlieka 80 g Zlatého klasu s vanilkovým cukrom (ja si ho robím z kryštálu spolu s vanilkovým strukom, preto ho mám poruke stále väčšie množstvo). Na piškóty som naliala polovicu horúceho pudingu. Odliala som do misky časť a do ostavšieho som vmiešala granko. Tmavý puding som naliala do stredu, nechala som si ešte trochu na koniec.
-
3
Z misky som vyliala svetlý puding a nakoniec tmavý. Špajlou som urobila pavučinu a keďže puding už tuhol, niekde mi ostali nezacelené čiary. Tortu som nechala na balkóne vychladnúť a potom som ju šupla do chladničky. Večer už bola pekne tuhá.
-
4
Prierez z časti zjedenou tortou
Diskusia k receptu