Pudingová torta

Torta Karpatka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov zákuskov z odpaľovaného cesta, teraz na spôsob torty. Odporúčam určite upiecť, nesklame svojou chuťou.

12
porcií
50 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vodu, mlieko, soľ, maslo dáme variť do hrnca. Po zovretí a rozpustení masla plameň stiahneme, vmiešame po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto na miernom ohni odpaľujeme pokiaľ sa neodlepuje od misy, netrvá to dlho. Cesto preložíme do mixéra, šľaháme pokiaľ mierne vychladne a potom do cesta postupne po jednom zašľaháme vajíčka.
  2. Z tortových foriem spodné podnosy (priemer 23-24 cm) vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto.
  3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.
  4. Pudingový krém: V mlieku rozhabarkujeme vajíčka, kryštálový a vanilínový cukor, múku a dáme variť , uvaríme hustú hladkú kašu. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutou kašou.
  5. Pudingový krém rozotrieme na 1 pripravený korpus, ktorý dáme na podnos (tanier). Šľahačkový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom, pridáme hrsť černíc alebo iné ovocie a došľaháme do tuha.
  6. Šľahačkový krém nanesieme na pudingový krém, vrch posypeme ovocím a zakryjeme druhým korpusom, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom.
  8. Kúsok ponúkam na ochutnávku, dobrú chuť.