Pudingová torta
Pudingová torta

Monte torta

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 2. októbra 2022

Výborná krémová torta s Nutellou, lieskovcami a maslovými sušienkami.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CjF3Fg5qmmT/

16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
120 g pražené
6 ks
6 PL
6 PL
Krém:
1 l
6 ks
100 g
2 bal. (alebo zlatý klas)
2 PL
1 bal.
200 g
100 g
100 g
Okrem toho:
200 g
60 g
2 bal.
 (na šľahačku)




Postup

  1. 1

    Lieskovce opražíme v rúre na plechu s papierom a necháme vychladnúť. Následne dáme do sekáčika a rozsekáme na menšie kúsky. Nemajú byť mleté, ale len nasekané. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom a na dno nasypeme nasekané lieskovce.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a postupne po lyžiciach za stáleho šľahania pridávame cukor. Na záver pridáme múku a cesto opatrne vylejeme na lieskovce, aby sa nepoposúvali. Najlepšie je cesto po lyžiciach ukladať na lieskovce. Pečieme na 180 °C v predhriatej rúre asi 15 minút.

  3. 3

    Po upečení piškótu opatrne vyklopíme z formy, dáme dole papier a necháme vychladnúť. Vychladnutú namažeme Nutellou a poukladáme sušienky nalámané na kúsky, medzi ktorými nechávame medzery.

    Monte torta - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si krém. Na platňu dáme zohriať 800 ml mlieka s vanilkovým a kryštálový cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozpustíme pudingový prášok, pridáme múku, žĺtky a dobre premiešame. Prilejeme k zohriatemu mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť, občas zamiešame.

  5. 5

    Maslo s práškovým cukrom vymiešame do hladka a po lyžiciach za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding. Krém rozdelíme na dve polovice. Jedna ostane žltá a do druhej primiešame roztopenú čokoládu.

  6. 6

    Aby mala torta tvar, odporúčam korpus po vychladnutí vrátiť do formy. Na sušienky, ktoré sme naukladali na Nutellu namažeme žltý krém a naň následne čokoládový.

  7. 7

    Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a nanesieme na tortu. Ja dávam menej mlieka ako je v návode, aby bola hustejšia.

Diskusia k receptu

pivonka
To musí byť veľmi dobrá torta. Samé kvalitné suroviny.
evanaaa
A nie Monte Carlo, alebo Monte nutte? :-) žartujem, iste by mi chutila.