Topinamburová polievka

Topinamburový krém so zemiakovým závinom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Polievka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, poprášime hladkou múkou a zalejeme vlažným zeleninovým vývarom, pridáme očistený topinambur a varíme 25 minút.
  2. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, dochutíme soľou a čiernym korením, zjemníme smotanou a maslom. Podávame s teplou zemiakovou štrúdľou a napeneným mliekom.
  3. Zemiaková štrúdľa: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, roztlačíme a pridáme na oleji restovanú cibuľu. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a plníme zemiakmi, zrolujeme a potrieme vajíčkom. Pečieme v rúre pri 180 °C 15 minút.