Top blade steak s pečenými zemiakmi a so zeleninou

George Kostka
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 16. mája 2019 14:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Top blade steak s pečenými zemiakmi a so zeleninouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky nakrojíme každé 2 mm tak, aby sme ich neprekrojili úplne do konca a aby zemiak stále držal vcelku. Polejeme ho olivovým olejom, dochutíme hrubou soľou, korením a posypeme nasekaným rozmarínom. Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Pred koncom pečenia pridáme ešte navrch zemiakov nakrájanú slaninku.

  2. 2

    Na panvici s olivovým olejom opečieme cuketu nakrájanú na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Pridáme šampiňóny a cherry paradajky.

  3. 3

    Lúpané plece očistíme od blany a tuku. Vyrežeme stredovú šľachu, ktorá sa ťahá po celej dĺžke tohto výrezu. Vrchný a spodný plát čistého mäsa naporciujeme na steaky. Steaky ochutíme hrubou soľou, čiernym korením a rozmarínom. Prudko opečieme na panvici alebo na grile. A dokončíme v rúre predhriatej na 180 °C asi 4 – 5 minút.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist