Tofu sviečková
Tofu sviečková na smotane
Autor receptu: lunter
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list a dusíme, pokým zelenina nezmäkne.
- Zo zeleniny vyberieme celé koreniny, bobkový list, dochutíme soľou a všetko spolu rozmixujeme. Omáčku ochutíme cukrom, šťavou z citrónu a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom.
Pridáme smotanu a odstavíme. Potom precedíme cez jemné sitko.
- Lahôdkové tofu pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, potrieme zmesou oleja a koreniacej zmesi. Na panvici opečieme do zlatista.
- Opekané tofu servírujeme s knedľou preliate smotanovou omáčkou.
|