Tofu sviečková

Tofu sviečková na smotane

Autor receptu: lunter

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list a dusíme, pokým zelenina nezmäkne.
  2. Zo zeleniny vyberieme celé koreniny, bobkový list, dochutíme soľou a všetko spolu rozmixujeme. Omáčku ochutíme cukrom, šťavou z citrónu a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom. Pridáme smotanu a odstavíme. Potom precedíme cez jemné sitko.
  3. Lahôdkové tofu pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, potrieme zmesou oleja a koreniacej zmesi. Na panvici opečieme do zlatista.
  4. Opekané tofu servírujeme s knedľou preliate smotanovou omáčkou.