Foto: sjuz
Viem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním Zobraziť celý popisViem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním :)
Postup
-
1
Uvaríme si kávu - ja varievam klasickú Nescafé - silnejšiu. Do nej si vlejeme Amaretto - cca 1 dcl. Mascarpone si vymiešame do hladka, aby v ňom neboli hrčky. Pridáme vaječný likér, vymiešame na krém. Vyšľaháme šľahačku do tuha. Opatrne vmiešame do mascarpone.
- 2
Na dno nádoby si poukladáme piškóty cukrovou stranou dolu. Polejeme lyžicou kávy, aby piškóty boli nasiaknuté, ale nie priveľmi. Navrstvíme polovicu krému, rovnomerne rozotrieme po piškótach.
- 3
Piškóty znovu navlhčíme kávou, a navrch dáme druhú polovicu krému, uhladíme a vrch nahusto posypeme cez sitko kakaovým práškom. Je treba nechať stáť v chladničke min. 6 hodín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som robila medzi varením obeda - a šup do chaldničky a večer sme sa už len oblizovali:)