Tiramisu

Autor receptu: sjuz

Viem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním :)

Postup

  1. Uvaríme si kávu - ja varievam klasickú Nescafé - silnejšiu. Do nej si vlejeme Amaretto - cca 1 dcl. Mascarpone si vymiešame do hladka, aby v ňom neboli hrčky. Pridáme vaječný likér, vymiešame na krém. Vyšľaháme šľahačku do tuha. Opatrne vmiešame do mascarpone.
  2. Na dno nádoby si poukladáme piškóty cukrovou stranou dolu. Polejeme lyžicou kávy, aby piškóty boli nasiaknuté, ale nie priveľmi. Navrstvíme polovicu krému, rovnomerne rozotrieme po piškótach.
  3. Piškóty znovu navlhčíme kávou, a navrch dáme druhú polovicu krému, uhladíme a vrch nahusto posypeme cez sitko kakaovým práškom. Je treba nechať stáť v chladničke min. 6 hodín.