Tiramisu
Autor receptu: sjuz
Viem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním :)
Postup
- Uvaríme si kávu - ja varievam klasickú Nescafé - silnejšiu. Do nej si vlejeme Amaretto - cca 1 dcl.
Mascarpone si vymiešame do hladka, aby v ňom neboli hrčky. Pridáme vaječný likér, vymiešame na krém.
Vyšľaháme šľahačku do tuha. Opatrne vmiešame do mascarpone.
- Na dno nádoby si poukladáme piškóty cukrovou stranou dolu. Polejeme lyžicou kávy, aby piškóty boli nasiaknuté, ale nie priveľmi.
Navrstvíme polovicu krému, rovnomerne rozotrieme po piškótach.
- Piškóty znovu navlhčíme kávou, a navrch dáme druhú polovicu krému, uhladíme a vrch nahusto posypeme cez sitko kakaovým práškom.
Je treba nechať stáť v chladničke min. 6 hodín.